Nyhetsarkiv

Hej Hektor och Robin

En designer i Luleå och en systemutvecklare i Göteborg. Den ena har sin bakgrund i grafisk design och rörligt content, den andra föll för webbutveckling redan i gymnasiet. Vi har pratat med Hektor Pettersson och Robin Sundemo, två av Brightnest nya medarbetare 2020.

Vi börjar med dig, Hektor. Vad gör du på Brightnest?
Jag bidrar med visuell kommunikation, alltså allt ifrån rörligt material till tryck och webb.

Vad gjorde du innan du kom till oss?
Jag har frilansat för olika företag och jobbat med andra byråer. Det har handlat om blandade projekt; grafiska profiler, content till sociala medier, broschyrer och en hel del annat. Precis innan Brightnest var jag på H&M:s inhousebyrå i Stockholm där jag jobbade med samma sak som jag gör nu. Där var det väldigt mycket rörligt content som animation och film till deras kanaler. Men jag var också del av ett varumärkesarbete när H&M var i en förändringsfas, där tog jag fram guidelines och mallar för hur man ska se ut i visuella sammanhang.

Vad har du för utbildningsbakgrund?
Jag har läst grafisk design och kommunikation i Sundsvall, en traditionell designutbildning med fokus på förpackningsdesign, med grund i hållbar och inkluderande design. Nånstans längs resan har jag känt att jag är mer av en digital person och det spåret passar utmärkt här.

Vad fick dig att söka till Brightnest?
I och med att jag är från Luleå har jag länge haft ögonen på Brightnest, men har inte haft chansen att söka hit förrän nu. När jag flyttade hem till årsskiftet såg jag att ni letade nytt folk, och jag tyckte det kändes som ett roligt ställe där det händer mycket. Och jag fick det bekräftat när jag kom hit.

Finns det något som alla kanske inte vet om dig?
Jag har ett nystartat projekt på gång vid mina föräldrars sommarstuga där vi har plöjt upp en bit av en gammal åker, där det under sommaren har odlats en hel del olika grön- och rotsaker. Det finns planer att utveckla detta till något mer än att bara odla till en själv, men mer om det längre fram.


Fv. Hektor Pettersson och Robin Sundemo

Över till dig, Robin. Vad är din roll på Brightnest?
Min roll handlar mest om att ta fram bra webblösningar som bygger på Umbraco eller EpiServer.
Mina arbetsuppgifter som systemutvecklare består till stor del av att bygga webblösningar med Umbraco eller EpiServer efter kundernas önskemål. I praktiken innebär det allt ifrån att sätta upp servermiljöer, utveckla lösningarna, bygga integrationer och till sist förvalta våra projekt.

Vad gjorde du innan du började här?
Jag började min programmeringskarriär på Stendahls som introducerade mig för EpiServer och Umbraco. Jag hoppade sedan över till NetRelations, senare känt som TietoEvry, för att specialisera mig på EpiServer.

Vad har du för utbildningsbakgrund?
Jag har i många år haft ett stort intresse för webben, och problemlösning är något av det roligaste jag vet. Så det blev ganska naturligt att välja programmering i gymnasiet. Jag läste sedan vidare på högskolan i Kalmar till webbdesigner.

Efter det så valde jag att testa på andra arbetsområden men föll tillslut tillbaka till programmeringen och valde då att hoppa på yrkeshögskolan YRGO i Göteborg.

Vad fick dig att söka till Brightnest?
Mina tidigare arbetsplatser jag har varit på har varit väldigt stora. Jag ville helt enkelt testa ett mindre företag där man kan vara med och påverka samt att få fokusera mer inom Umbraco. Då kom Brightnest upp och här är jag idag!

Vad gör du när du inte är på jobbet?
Då hänger jag antingen på klätterväggen eller släpas på stranden efter min kite. Är det en lugn och fin kväll så kan det även hända att man hittar mig ute paddlandes på min SUP.

Vill du jobba med Robin, Hektor och våra andra medarbetare på Brightnest? Kolla in våra lediga tjänster eller skicka iväg en spontanansökan idag!