Nyhetsarkiv

Hej Veronica och Jakob!

Kanske är Brightnests expansion som tydligast på västkusten, där vårt Göteborgskontor under 2020 har gått från två till sex personer. Inför allt fler spännande uppdrag har vi i Göteborg kunnat säkra upp med kunskaper inom systemutveckling, design, produktion och textkommunikation. Vi har snackat med de två senast anställda – Veronica Röös och Jakob Schubert.

Hej Veronica! Vad jobbar du med om dagarna?
– Jag är systemutvecklare. Arbetet går ut på att utveckla och förvalta webblösningar för våra kunder. Dagarna innehåller mest programmering, driftsättning och problemlösning.

Varför sökte du dig till Brightnest?
– Jag tyckte att Brightnest verkade vara ett genuint företag med spännande kunder och mycket variation. Dessutom är det en bra match för mig i och med mina tidigare erfarenheter. Jag jobbade med event på ett mediabolag innan jag tog klivet in i programmeringsvärlden. Inte minst erbjuds jag här jobba med den stack som jag är mest intresserad av.

Var jobbade du innan?
– Jobbade som systemutvecklare på avdelningen Public Safety and Security på Saab. Produkten jag jobbade med är ett ärendehanteringssystem som används inom exempelvis räddningstjänst och på flygplatser.

Vad har du pluggat?
– Läste Event Management på Högskolan i Borås. Jobbade sedan i 5 år med projektledning och koordinering av event innan jag bestämde mig för att testa programmering. Hoppade då på AW Academy’s accelerated learning program och pluggade C# .Net.

Vad såg du mest fram emot när du började på Brightnest?
– Att jobba på ett mindre företag med hög fart, kreativt utrymme och familjär känsla. Och den korta resvägen till jobbet – bara 15 minuters promenad!

Vad gör du när du inte är på jobbet?
– Är volontär på Erikshjälpen. Gillar att testa nya restauranger och äta god mat. Reser en del till Stockholm för att hälsa på familj och vänner.

Har du någon dold talang eller spännande intresse?
– Jag kan inte avslöja mina dolda talanger, då är de ju inte dolda längre. De ska fortsätta överraska!


Fv. Jakob Schubert & Veronica Röös

Jakob, du är nästan helt ny på Brightnest. Vad kommer du jobba med?
– En gott och blandat påse av design.

Varför sökte du dig hit?
– Jag blev tipsad av en f.d. kollega som tidigare jobbat med Petra, vår kontorschef. Läste annonsen och tyckte att det lät som något som skulle passa mig fint.

Var jobbade du innan?
– Senast jag var fast anställd jobbade jag på Wingårdhs Arkitektkontor, där var jag del av ett litet Inhouse-team av designers. På Wingårdhs var det blandade uppgifter vilket var kul, allt från mönster på mattor till tjocka inrednings manualer. Har sedan jag slutade på Hyper Island frilansat som formgivare.

Vad har du pluggat?
– Jag har pluggat i två omgångar, första gången gick jag på det som nu heter YRGO på Lindholmen i Göteborg. Där läste jag ett program som då hette “Informations produktion prepress”. Där var det mycket fokus på hantverket och programmen. En bra väg in i design, och en stabil grund att stå på.

Sen har jag läst på Hyper Island. Programmet jag läste hette Digital media creative. På Hyper fick man droppa tårna i mycket, genomgående var dock något sorts innovationstänk och förmågan att vara snabb och rörlig i sitt tankesätt.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
– Just nu är det såklart att lära känna alla nya kollegor, tycker alltid det är roligt med nya människor. Sen ska det bli väldigt kul att få dyka in i diverse designuppgifter.

Vad gör du när du inte är på jobbet?
– Aldrig tänkt på mig själv som en sportig person, men just nu rör jag rätt mycket på mig. Åker skateboard eller klättrar när jag kan. Annars mycket normala grejer, typ träffa kompisar, dricka en öl, läsa någon bok och sådant.

Är du nyfiken på hur Brightnest växer i Göteborg och vill vara med på resan, eller känns Luleå mer som din melodi? Vi är alltid öppna för spontanansökningar, och lägger också upp på vår hemsida när vi söker specifika roller.