19 nya stjärnor!

Mycket har hänt under det gångna året ― inte minst för oss. Vi har växt så det har knakat och förstärkts med hela 19 nya, lysande kollegor. En salig blandning av roller och personligheter, men några saker har de gemensamt: Alla är snälla, drivna och är sylvassa på sitt område. Lagom till nyår presenterar vi därför ett helt gäng med nya kollegor som inte har presenterats ännu, som en jättestor nyårskaramell!

Anna Turdell

Roll:  Senior Designer
Styrkor: Skarpt öga och en sorteringsmaskin
Favoritställe: Utomhus

Först ut är vår livs levande sorteringsmaskin Anna. Designern med sylvasst öga för detaljer OCH förmågan att förstå sig på komplexa sammanhang! Efter 10 år i Stockholms byråvärld kunde hon inte motstå att flytta hem till Norrbotten längre. Nu bor och jobbar hon i Gällivare, där hon på fritiden bygger ett klimatsmart hus. Och visst är Anna glad för flytten, men allra gladast är nog vi.

Anna Turdell

Frida Johansson

Roll: Strategisk projektledare
Styrka: Kronisk nyfikenhet!
Favorituttryck: Kommunikation börjar med att lyssna.

Näst ut är Frida – vår varma, skarpa och analytiska kollega som manövrerar planering och strategi i flera olika projekt. Hon har lång erfarenhet av intern kommunikation, förändringskommunikation och kommunikativt ledarskap inom offentlig sektor, något som även privata kunder har lyxen att ta del av numera. Det är inte bara på jobbet som Frida håller huvudet kallt, hon har även hakat på trenden med vinterbad. Efteråt kryper hon gärna upp i TV-soffan tillsammans med sin familj.

 

Frida Johansson

Ebba Billström

Roll: Art Director och Designer
Styrkor: Optimist, problemlösare och att jag är från Norrbotten
Favoritmoment: Att se något snyggt jag gjort som färdigt produkt  

Ebba började hos oss redan hösten 2021 då hon jobbade extra som Designer parallellt med sina AD-studier på Yrgo i Göteborg. Hon har en oklanderlig känsla för färg och form, älskar färgen rött, bokstaven m och soliga vårdagar. Ni hör ju – henne kunde vi bara inte släppa taget om utan anställde direkt efter studierna! På fritiden skapar Ebba grejer i lera, tyg eller garn, hänger i stugan eller tar en tur på längdskidorna. 

Ebba Billström

Maggan Rytterås

Roll: Creative Director
Styrkor: Koncept och möten
Favoritfärg: PANTONE 17-3938 Very Pery

Maggan är kreatör ut i fingerspetsarna och trollar fram koncept på löpande band. Lite som reklambranschens motsvarighet till Joe Labero, minus Las Vegas-looken då. Rolig som få är hon också. Och smart! Maggans social skills är expert level – kanske har hon lärt sig ett och annat efter att ha flyttat ungefär sjuttioelva gånger? På fritiden driver Maggan en gratisbutik, bowlar i cityligan, brottas med sin 1,5 åring och pysslar om sitt hus.     

Maggan Rytterås

Maria Hellbjörn

Roll: Kommunikations- och hållbarhetsstrateg
Styrka: Kom sjua i bordtennis-SM en gång och är fortfarande ganska vass
Favoritperson som inte känner mig: Hannah Gadsby

Maria är vår knivskarpa kommunikations- och hållbarhetsstrateg som alltid ställer de där superviktiga, men också lite besvärliga frågorna. Marias hjärna är som en kulinarisk buffé där någonting fantastiskt alltid står och puttrar på spisen – inte helt fel för oss som kan gå och plocka ur grytorna. På fritiden skjutsar hon sina barn mellan aktiviteter och jobbar för våldsutsatta kvinnor.

Maria Hellbjörn

Rasmus Patomella

Roll: Systemutvecklare
Styrkor: Envis, nyfiken, datornörd
Favoritspråk: Engelska och C#

Rasmus är vår coollugna, potatishatande kollega som är en fena på allt som har med webb att göra. Vi lyckades med nöd och näppe knycka honom före ett Karlstadföretag som var millimeternära att hinna anställa honom. Det är vi väldigt tacksamma för! När han inte jobbar kollar han på hockey, umgås med sin fru och försöker hitta några nya sköna metal-låtar att headbanga till.

Rasmus Patomella

Markus Leijon

Roll: Designer
Styrkor: Alltid nyfiken på att förstå saker och hur det kan göras bättre.
Favorit pryl i livet: En cykel. Så brilliant uppfinning på alla sätt och vis.

Markus är vår nyfikna, lösningsorienterade designerkollega som bubblar av kunskap och målmedvetenhet. Kanske inte helt oväntat av någon som kommit på NIONDE plats i Vasaloppet?! På fritiden avlöser idrotts- och renoveringsprojekten varandra på löpande band. Just nu går dock största delen av Markus tankekraft åt att plugga portkoden till nya kontoret i Gällivare, men med tanke på alla Markus talanger är det faktiskt inte mer än rättvist att han har ett uselt sifferminne.   

Markus Lejion

Moses Hayoti 

Roll: Digital strateg
Styrkor: Noggrann, nyfiken och analytisk
Favoritmat: Ramen 

Moses är vår omtänksamma, skarpa och analytiska kollega med stenkoll på digital marknadsföring. Det finns förmodligen ingenting som han inte kan optimera! Moses började sin Brightnest-resa på Stockholmskontoret men har till västkustkollegornas stora glädje flyttat till Göteborg. När han inte analyserar och optimerar marknadsföring går han all in på att lära sig hur kollegorna vill ha kaffet kokat. Det är faktiskt en hel vetenskap.    

Moses Hayoti

Theodor Collin 

Roll: Produktionsledare
Styrkor:
Slack
Favoritkund: Alla såklart!

Theo blev snabbt en självklar del i gänget, och har en jäkla koll på våra projekt. Ordning och reda kombinerat med ett kreativt sinne (och en uppfriskande liten räv bakom örat), gör honom till ett ovärderligt tillskott på Göteborgskontoret. När han inte styr upp produktionen i projekten umgås han med vänner och familj, ibland kan det även slinka ner en eller annan öl.

Theodor Collin

Kristoffer Touma

Roll: Designer
Styrkor: Lugn och flink
Favoritdesigner: Draplin, Thick lines

Kristoffer är ett av Brightnest senaste design-tillskott, och vilket tillskott sedan! Lugnt och metodiskt designar han allt vad kunden behöver. Ja, han levererar alltid på topp. Mellan designuppdragen hittar vi honom ofta suktandes framför kontorets välfyllda, glasdörrsbeklädda kyl. Särskilt de dagar han bara har med sig Keso i lunchlådan.

Kristoffer Tuoma

Kajsa Strand

Roll: Motion Designer
Styrkor: Noggrann och nyfiken!
Favoritprogram: AfterEffects & Illustrator

Kajsa är vår varma och noggranna designerkollega som alltid levererar på topp. Det finns nog inget hon inte kan ta sig an. Kajsa har bland annat illustrerat en målarbok och har sjuka skills när det kommer till animering. Hon har ett sylvasst öga för detaljer och när hon inte tvingar Göteborgskontoret att ta en daglig stretchpaus pysslar hon med växter, myser med sina katter, promenerar i skogen eller yogar. 

Kasja Strand

Karin Noresten

Roll: Frontend-webbutvecklare
Styrkor: Problemlösning, lära mig nya saker
Favorimat: Allting italienskt i princip

Karin välkomnar vi inte bara till Brightnest, utan även tillbaka till Sverige efter 12 år på Nya Zeeland! Där jobbade hon bland annat som dataanalytiker och business systems analyst för nyazeeländska regeringen. Och nu har vi äran att ha med Karin på projekt inom webbutveckling. På fritiden har Karin fler fritidsintressen än hon hinner med: Lindy hop, badminton, den kinesiska kampsporten sanda, contemporary dance och piano för att nämna några. Inte hjälper det att kollegorna försöker pracka på henne varenda svensk TV-serie hon missat under 12 års tid.

Karin Noresten

Marcus Johansson

Roll: Director of photography
Styrkor: Noggrann och orädd
Favoritställe: Fjällen 

Marcus är multitalangen som både fotar, filmar och redigerar. Han är vår lunga, drivna och eftertänksamma kollega som varken räds utmaningar eller adrenalinkickar. Vad sägs om att bestiga Kebnekajse med händerna fulla av filmkamera och 8 kilos packning på ryggen? Eller att åka offpist och filma samtidigt? Nemas problemas för Marcus som är en äventyrare både privat och på jobbet!  

Marcus Johansson

Victor Fridh

Roll: Copywriter
Styrkor: Positiv, nyfiken, vill alltid utvecklas och lära mig nya saker. 
Favoritartist: Tallest man on Earth!

Victor är copywriter och vårt allra senaste tillskott! Precis som flera andra kollegor har han pluggat på Yrgo i Göteborg. Innan Brightnest jobbade Victor inhouse på ett e-handelsföretag, men nu får äntligen fler ta del av Victors skärpa och kreativitet. När han inte lär känna alla nya kunder och kollegor renoverar han lägenheten, umgås med nära och kära och spelar musik. Victor har även hunnit med att åka hoj genom hela Vietnam och rest ensam till Island för att dyka i en glaciärsjö. 

Victor Fridh