Nyhetsarkiv

Brightnest Group nominerat till Årets Företagare

Web-header_1920x1080.png

Brightnest Group har trotsat både lågkonjunktur och omvärldens utmaningar och fortsatt att blomstra. Med imponerande tillväxt och en nominering till Årets Företagare bekräftas deras framgång och starka position på marknaden. De ser nu fram emot Luleå Business Awards i juni där de är en av tre nominerade finalister.

I en tid präglad av osäkerhet har många företag stått inför betydande utmaningar. Brightnest Group å andra sidan har fortsatt att utvecklas framgångsrikt. Under de senaste åren har de ökat sin omsättning från 17 till 55 miljoner och mer än fördubblat antalet medarbetare till närmare 50 anställda.

– Jag tror att det kan finnas en koppling mellan nomineringen och vårt modiga beslutsfattande genom åren. Vi har tagit djärva affärsbeslut och växt på ett sätt som utmanar och förhoppningsvis inspirerar andra. Vi har till exempel utmanat 40-timmarsveckan och infört halvdagar på fredagar. Vi har också vågat satsa på rekrytering och utveckling av vår verksamhet, trots en osäker omvärld, säger Johanna Grimståhl, vd Brightnest Group.

Motiveringen bakom nomineringen lyfter fram Brightnest Groups vilja att växa och deras resa från en uppstickare i byråbranschen till att bli en välrenommerad företagsgrupp med verksamhet på flera orter. Brightnest Group, som består av företagen Nordic Strategy Partners och Brightnest, har sitt huvudkontor i Luleå men har de senaste åren även etablerat sig i Göteborg, Gällivare och Stockholm.

Brightnest Group ser fram emot prisgalan som äger rum fredagen den 2 juni. Galan markerar starten på tävlingen, där vinnaren i Luleå kommun får möjlighet att gå vidare till regionsfinalen och därefter till den nationella finalen i Stockholm.

– Vi är oerhört stolta över den här nomineringen och det känns glädjande att även andra har noterat vår tillväxtresa. Vi hoppas såklart på vinst! Men oavsett resultatet är nomineringen en tydlig bekräftelse på vår position och framgång på marknaden. Vår intention är att fortsätta visa att vi är redo att tackla kommande utmaningar och fortsätta vår framgångsresa, avslutar Johanna.

På bilden syns representanter från de bolag som ingår i Brightnest Group: Therése Brun, Thomas Andersson, Jacob Nilsson, Lisa Ek, Johanna Grimståhl och Caroline Gröntvedt. Inom Brightnest Group finns bolagen Nordic Strategy Partners, Brightnest Communication, Brightnest Marketing, Brightnest Tech och Brightnest Studios.