Nyhetsarkiv

Brightnest Group riggar för fortsatt tillväxt

Brightnest_Group_CEOs-l-small.jpeg

Under de två senaste åren har Brightnest Group lagt om sin strategi för expansion och påbörjat byggandet av en koncern som idag består av fem dotterbolag. Målet för kommande åren är en fortsatt stark tillväxt inom befintliga verksamheter men även genom nya bolag eller förvärv.

Brightnest Group har idag närmare 50 anställda med fyra kontor från Gällivare i norr till Göteborg i söder. Verksamheten har sin bakgrund inom systemutveckling och kommunikation och har under de senaste åren breddat sitt erbjudande med strategikonsultverksamhet genom starten av Nordic Strategy Partners. Man har också satsat på fler spetskompetenser inom kommunikation, teknik och marknadsföring – med roller inom bland annat 3D-utveckling, hållbarhetskommunikation, regi och digitala specialister.

Koncernen kommer fortsätta bredda sin konsultverksamhet med siktet inställt på fler framtida satsningar.

- Vi tror på entreprenörskap och vill möjliggöra för fler att vara en del av, och påverka den resa vi ser framför oss. Därför har vi valt att bygga koncernen i form av flera bolag som står på egna ben, men ett tätt samarbete gör att bolagen kan accelerera snabbare med hjälp av varandra, säger Johanna Grimståhl, vd Brightnest Group.

Som ett tillskott i fortsatt utveckling och expansion tillträder Linda Reinholdsson som vd för ett av bolagen, Brightnest Communication. Linda har lång erfarenhet av ledande roller på både byrå och kommunikationsavdelningar inom offentlig sektor, i kombination med en bakgrund som entreprenör.

- Som vd för Brightnest Communication blir det viktigt att skapa nya strukturer och ha en plan för framtiden. Att vi har haft den här utvecklingskurvan är ingen slump, vår tillväxt beror mycket på Brightnest sätt att jobba – vi är ett snällt företag som lyssnar på våra kunder och medarbetare och är snabba på att gå från idé till förändring. Jag ser fram emot att vidareutveckla och förädla den fina verksamheten, avslutar Linda.

Fakta:

Brightnest Group är en koncern som består av bolagen Nordic Strategy Partners, Brightnest Tech, Brightnest Studios, Brightnest Marketing och Brightnest Communication. Under 2022 omsatte koncernen 55 miljoner kronor. Koncernen har kontor i Luleå, Göteborg, Stockholm och Gällivare. Bland kunderna finns företag som bland annat Epiroc, LKAB, SSAB, Boliden, VY Tåg, Luleå Energi, Luleå Hamn, Kiruna kommun, Invest in Norrbotten och Live Expo.

På bilden syns vd och företrädare för respektive bolag inom Brightnest Group:

Bakre raden från vänster: Niklas Grönberg, Managing Director Nordic Strategy Partners, Freddie Rosenberg, vd Brightnest Tech, Jacob Nilsson, vd Brightnest Studios, Lisa Ek, Managing Director Nordic Strategy Partners. Främre raden från vänster: Julia Mårdestam, vd Brightnest Marketing, Johanna Grimståhl, vd Brightnest Group, Linda Reinholdsson, vd Brightnest Communication.