Nyhetsarkiv

Brightnest: Malmfälten är en plats att investera i

Brtnst_Gällivare.jpg

Malmfälten kantas av framtidsvision och engagemang, här sker några av de absolut största svenska industriinvesteringarna i modern tid. Med unika miljöer och fantastiska möjligheter, som bara kommer att växa sig större, är det en plats att tro på och investera i. Därför är Brightnest väldigt glada över att äntligen finnas på plats för att bli en del av framtidens hållbara samhälle.

Sedan Brightnest kom till Gällivare för några få månader sedan har Anna Turdell, som är hemvändare, varumärkesdesigner och först på plats för nya kontorssatsningen, fått ett varmt välkomnande.

 ― Redan innan vi var på plats började välkomsthälsningar och förfrågningar trilla in. Det finns oerhört många initiativ och drivna människor med behov att berätta om allt det fantastiska som händer i Gällivare och Kiruna.

Med kontor i Göteborg, Stockholm och Luleå var etableringen i Malmfälten ett självklart nästa steg för Brightnest.

 ― Kiruna och Gällivare är på liknande resor, men befinner sig i olika faser med skiftande behov och utmaningar. Vi har många uppdrag med koppling till den gröna industriomställningen och när vi tittar på hela omställningskedjan är Malmfälten en oerhört viktig plats med ett skriande behov av kommunikation och konsultation i olika former, säger Johanna Grimståhl vd på Brightnest.

Omställning kräver kompetensförsörjning

Enorma industriinvesteringar, uppvisning av besöksnäringen och mängder av branscher som till följd av satsningarna står i startgroparna. Utvecklingen i Malmfälten innebär ett enormt behov av kompetensförsörjning.

 ― Det finns mängder av initiativ i rullning och lika många idéer kring framtida behov. En stor del handlar om att locka till sig rätt människor, men inte bara för en kort arbetsinsats utan för att leva här på sikt. Det är stora komplexa utmaningar som kräver gemensam strategisk riktning och kommunikation som når ut – där vill vi vara en långsiktig samarbetspartner, förklarar Anna Turdell.

Och för att bli en samarbetspartner på riktigt är närvaro A och O.

 ― Vi tror på Malmfälten! Därför vill vi vara en del av de skarpa hjärnor och härliga personligheter som tar sig an den intensiva omställningen, både genom att lösa affärsutmaningar och genom att själva vara med på plats och växa i takt med våra samarbetspartners, säger Anna Turdell.

Expansionsplanerna väntar inte

Brightnest finns nu från Göteborg i söder till Gällivare i norr, med Stockholm och Luleå däremellan. Tillsammans med kollegor över hela landet erbjuder Brightnest en bred samling kompetenser som kan hjälpa kunder med allt från affärsutveckling. och strategier för att definiera och nå mål, djupanalyser och utvärdering av målgrupper, till mätverktyg och aktivering av sociala medier, spridning och optimering. Men behovet i Malmfälten är så pass stort att det redan är dags att rekrytera fler kollegor till Gällivarekontoret.

 ― Precis som vi hoppats följer vi samma mönster som övriga Malmfälten och är redan i behov av att bli fler personer på plats! Berättar vd Johanna Grimståhl.

I november flyttar Brightnest in i nya lokaler på Storgatan i Gällivare och förhoppningen är att locka till sig fler människor som kan vara med och stärka upp både det egna erbjudandet på plats, såväl som Malmfältens omställningsresa.

 ― Vi ser oss som mer än en konsultbyrå, vi är en ambassadör för platsen inifrån och ut. Om två år ser jag att vi är en naturlig del av Malmfälten – ett väletablerat Brightnest som bidrar till utvecklingen av framtidens hållbara region! Avslutar Anna Turdell.

 Bild: Fr v. Anna Turdell, Frida Johansson, Linda Reinholdsson och Johanna Grimståhl. Samtliga involverade i flertalet projekt i malmfälten.

För mer information:
Johanna Grimståhl
johanna@brightnest.se

070-393 92 22