Nyhetsarkiv

Brightnest och Silverview går samman i gemensamt bolag

brightnest_silverview.jpg

I en rad satsningar av Brightnest växlar man upp en nivå genom att förvärva filmproduktionsbolaget Silverview. Det är nästa steg på Brightnests resa mot att ytterligare utöka sin affär genom att allt mer kunna erbjuda hög nivå på filmproduktioner till nuvarande och framtida kunder.

– Att växa genom dotterbolag som Silverview, med en driven entreprenör, ligger helt i linje för vår fortsatta tillväxt, berättar Johanna Grimståhl, vd på Brightnest.

Den gemensamma affären bygger på ett långt samarbete mellan de två företagen. Silverviews grundare Jacob Nilsson kommer att driva det nya gemensamma dotterbolaget under varumärket Brightnest med ambitionen att växa med fler kollegor. Som en etablerad filmare har han byggt en kundbas som omfattar bland andra Svea Ekonomi, Varner Group, Scania, Luleå Hockey samt destinationer inom Swedish Lapland.

– Med Jacobs erfarenhet och skicklighet är vi övertygade om att vi kommer kunna expandera vårt kunderbjudande, och vi ser med spänning fram emot nya projekt. Vi ser den här satsningen som en av flera nya etableringar de kommande åren, säger Johanna.

Satsar på tillväxt

Tidigare i år tog Brightnest första stegen på en resa mot att växa och utvecklas på kontoren i Luleå och Göteborg. Namnbytet var den första pusselbiten i en ny modell för hur bolaget kommer arbeta med kommunikation, teknik, design och affärsutveckling.

– Jag är redo för nästa steg i min och företagets utveckling, och vill utöka verksamheten. Att göra det tillsammans med Brightnest känns både inspirerande och starkt och jag ser fram emot fortsatt samarbete med alla mina tidigare samarbetspartners såväl som med nya uppdragsgivare, säger Jacob.