Nyhetsarkiv

Brightnest satsar på Norrbotten – och rekryterar för att stärka sitt eventerbjudande

Catja Hägerfjäll

Brightnest tror starkt på Norrbotten och Malmfälten som en del i fortsatt tillväxt för företaget. Efter en etablering i Gällivare vid årsskiftet rekryterar Brightnest för att stärka sitt erbjudande inom event, där de ser en ökad efterfrågan.

Brightnest arbetar med strategi- och kommunikationsuppdrag åt flera företag baserade i länet – bland annat LKAB, Dundret, Gällivare Näringsliv och Kiruna Kommun.

Det nystartade kontoret i Gällivare är en del i arbetet med att stärka erbjudandet till kunderna och vara på plats i området där mycket är på gång.

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på event efter pandemiåren har de nu rekryterat för att stärka upp eventdelen. Senaste tillskottet är Catja Hägerfjäll som har lång erfarenhet av event, efter tio år på LKAB har hon hunnit med flera stora projekt och event. Bland annat har hon organiserat och samordnat politiska besök samt LKAB:s event till världsutställningen Expo 2020 i Dubai. Catja är den första renodlade eventrekryteringen, men Brightnest ser fler rekryteringar framåt för att ytterligare stärka upp kompetensen i ett område med hög efterfrågan.

– Jag ser fram emot att använda min kompetens för att stärka Brightnest närvaro i Malmfälten, men jag kommer också utveckla vårt helhetserbjudande gällande event på alla platser där vi har närvaro. Vi vill finnas där våra kunder finns, men som mer än en konsultbyrå – vi vill vara en del av samhället och bli en ambassadör för regionen. Det är en plats där mycket spännande är i rullning och vi vill vara med på den resan, säger Catja.

Verksamheten i Gällivare har vuxit fram på kort tid och de tre anställda bor allihop i Gällivare.

– Vi är redan ett härligt gäng här och vi kommer också att rekrytera mer framöver, både för att stärka upp vår eventdel och Brightnest i stort. Mycket är på gång i området, vilket har gett upphov till nya event och kommunikationsbehov och där vill vi möta marknadens efterfrågan, avslutar Catja.