Nyhetsarkiv

Brightnest Tech växlar upp med nya vd:n Freddie Rosenberg

Bild på Freddie Rosenberg och Thomas Andersson

Brightnest Tech är ett av flera bolag som ingår i koncernen Brightnest Group. Historiskt har en stor del av tech-erbjudandet bestått av webbutveckling, men med nyrekryteringen Freddie Rosenberg – vd och partner – vid rodret höjer man blicken för att expandera.

— Det är så kul att vara en del av Brightnest! Jag får landa i ett härligt, entreprenörsdrivet och framåtlutat gäng – det känns lite som att komma hem faktiskt, säger Freddie Rosenberg, vd och ny partner inom Brightnest Tech.

Freddie kommer senast från produktbolaget Xolaris Civil Security som fokuserar på att utveckla beslutsstöd som hjälper myndigheter att skydda människor och rädda liv. Där växlade han mellan att vara utvecklingschef och COO, men Freddie har en välfylld ryggsäck med många olika, ledande roller inom IT.

— Jag är lite utav en generalist när det kommer till IT och har varit både anställd och konsult inom allt från tungindustrin till den administrativa världen som bank, försäkring och finans. Jag gillar att gå in i olika branscher, att vara bryggan mellan tekniska lösningar och verksamheter som behöver hjälp med diverse utmaningar, berättar Freddie.

All tidigare erfarenhet ska nu kanaliseras in i uppväxlingen av Brightnest Tech. I dagsläget består bolaget av sex personer och mycket av uppdragen handlar om webbutveckling av avancerade webbar och integrationer, en efterfrågan man ska fortsätta möta. Men framåt ska antalet anställda inom bolaget växa och erbjudandet utvecklas, något Thomas Andersson, partner inom Brightnest Tech tror att nyförvärvet Freddie kan bidra till.

— Systemutveckling är ju så mycket mer än webbutveckling. Med Freddies breda kompetens och gedigna erfarenhet börjar vi nu lyfta blicken och utmana vad vi kan göra för våra kunder; nya konsultlösningar och roller inom systemutveckling, kravledning och testledning. Men också produkt- och tjänsteutveckling inom exempelvis AI, machine learning och business intelligence, säger Thomas Andersson.

Och Freddie Rosenberg ser många fördelar och möjligheter att utveckla Tech-erbjudandet som en del av en större koncern.

— Brightnest Group har flera viktiga affärsområden och en stor geografisk spridning över landet. Tillsammans har vi allt under samma tak och kan erbjuda en helhet som är oerhört värdefull för våra kunder. Jag brinner såklart extra för Tech-benet men ser det som en enorm styrka att kunna arbeta över såväl kontorsgränser som kompetensområden för att utmana och komplettera varandra. Det är ju precis det som behövs för att hitta nya vägar framåt! 

Om Brightnest Tech
Brightnest Tech jobbar med heltäckande rådgivning för att digitalisera kundens affär. De bygger digitala lösningar – alltid med användarvänlighet, design och funktion i kombination. 


Bild: f.v Freddie Rosenberg, Thomas Andersson
 

För mer information:
Freddie Rosenberg
freddie.rosenberg@brightnest.se
070-200 60 70