Nyhetsarkiv

Brightnest vd finalist i EY Entrepreneur of The Year 2023

Johanna Grimståhl

Johanna Grimståhl, vd på Brightnest Group är en av tio finalister i region norr till utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2023. Tävlingen är en av världens största och mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer. En seger i regionfinalen den 16 november innebär en biljett till den nationella finalen, där en vinnare får äran att representera Sverige globalt.

– Det känns helt fantastiskt och samtidigt lite svårt att förstå, precis som resan med Brightnest Group. Jag har så mycket tankar och idéer att jag lätt glömmer av att stanna upp och blicka ut över vad vi faktiskt har åstadkommit, säger Johanna.

De senaste åren har koncernen Brightnest Group som består av bolagen Nordic Strategy Partners, Brightnest Tech, Brightnest Studios, Brightnest Marketing och Brightnest Communication, stadigt ökat sin omsättning. Från 20 miljoner 2019 till vad som väntas bli runt 70 miljoner 2023. Och det stannar inte där. Johanna har som mål att bolaget ska omsätta tresiffrigt till 2025. Hon tror att en avgörande faktor för framgången är det unika sättet de har byggt upp företaget på, som skiljer sig från många konkurrenterna.

– Många i vår bransch växer snabbt genom nyförvärv. Vi har valt att i stället satsa på att gå samman med engagerade och entreprenörsdrivna personer som har egna drömmar om att starta upp något. Vi tror på att växa tillsammans med andra. Det har gjort att vi succesivt utvecklat koncernen och det har också gjort min resa som entreprenör både roligare och mer givande, säger Johanna.

Förutom huvudpriset som Johanna är med och tävlar om, har hon även chans på tre andra priser: Entrepreneurial Winning Women, Young Entrepreneurship Of The Year, Best International Growth, där samtliga vinnare går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 1 februari 2024.

Det här är EY Entrepreneur Of The Year

Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler 60 länder och 140 städer. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Den första entreprenören att ta hem den prestigefulla titeln i Sverige 1995 var Karin Henriksson, då vd på Hogia Institutet AB i Stenungssund. Bland vinnarna genom åren finns entreprenörer från företag som Northvolt, Kopparbergs Bryggeri, Meda, Poolia, New Wave Group, Stadium, Klarna och Netonnet group. För mer information om utmärkelsen, besök gärna www.eoy.se.