Nyhetsarkiv

Brightnests VD antagen till Prins Daniels Fellowship

I januari 2020 startade den fjärde omgången av Prins Daniels mentorskapsprogram med utvalda unga entreprenörer som tillsammans med en handplockad mentor från svenska näringslivet ska jobba tillsammans under två år. Johanna Grimståhl, VD Brightnest, har blivit tilldelad mentorn Maria Rankka, framgångsrik entreprenör, affärsängel och tidigare VD för Stockholms Handelskammare, Timbro och Brunswick.

Prins Daniels Fellowship är ett mentorskapsprogram i samarbete mellan Prins Daniel, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), samt framstående entreprenörer och företagsledare. Styrgruppen för programmet, bestående bland annat av H.K.M. Prins Daniel, Marcus Wallenberg och Carl Bennet, har valt ut 14 framstående, unga entreprenörer med tydligt tillväxtfokus. Målet är att dessa ska få det absolut bästa förutsättningarna för att skapa tillväxt och lönsamhet i sina bolag genom den personligt utvalda mentorn och det nätverk som gruppen representerar.

- Johanna Grimståhl har passerat ett nålsöga bara genom att bli antagen till Prins Daniels Fellowship. Hon är en duktig entreprenör som har stor potential att fortsätta utvecklas. Nu börjar två intensiva år där jag fått förmånen att vara mentor till Johanna", säger Maria Rankka.

Förutom mentorträffararrangeras även företagsbesök, föreläsningar och andra aktiviteter som kan stimulera entreprenörerna till nästa steg i företagsutvecklingen inom ramen för programmet. Johanna ser möjligheter för såväl det egna bolaget som för regionen i sitt deltagande.

- Det är ingen hemlighet att vi är starkt passionerade kring regionens utveckling, och det här blir ytterligare en plattform för oss att nå ut genom kring hur mycket intressant som pågår i norr. Personligen brinner jag också för att inspirera andra entreprenörer att våga tänka större och inte be om ursäkt för att vi har vårt säte i Norrbotten. Vågar du bara satsa finns alla möjligheter att nå ut såväl nationellt som internationellt.

Processen att inför en jury av några av Sveriges mest framgångsrika företagare pitcha sig till en plats i mentorsskapsprogrammet var lika delar skrämmande som kittlande:

- Jag är oerhört tacksam för den här chansen, men jag är också högst medveten om att det är en möjlighet som jag tillsammans med kollegorna arbetat för att komma fram till. Nu ser jag verkligen fram emot att börja arbeta med Maria Rankka som valts ut av styrgruppen för att passa just mina ambitioner. Hon har ett imponerade CV och ett oerhört framåtdriv vilket gör att vi garanterat kommer få produktiva möten, säger Johanna.