Nyhetsarkiv

Grundare av normkreativa byrån Hellbjörn Schedwin ansluter till Brightnest i Göteborg.

MariaHellbjorn.jpg

Maria Hellbjörn är krönikör i Sveriges radio P1 och kommunikationsstrateg med fokus på social och ekologisk hållbarhet. Efter många års branscherfarenhet och senast sex år på den egna byrån Hellbjörn Schedwin blir hon en del av Brightnest Göteborgskontor.

På ett och ett halvt år har Brightnest Göteborgskontor gått från tre till 11 anställda. I mars 2022 blir de ytterligare en kollega rikare i Maria Hellbjörn. Brightnest nya kommunikationsstrateg har alltid bekymrats av oförsvarbar orättvisa, oavsett om det handlar om mänskliga rättigheter eller orsak och konsekvens av den globala uppvärmningen. En frustration som också lett till en vilja att göra någonting åt det. 

-Mitt engagemang för att fixa det som varken är rimligt eller rättvist har drivit mig framåt i yrkeslivet. Gör man som man alltid gjort, så blir det som det alltid blivit. Därför kommer jag aldrig sluta ställa den viktigaste frågan av alla, ”Varför?”, säger Maria.

Hennes normkritiska analys och normkreativa tillvägagångssätt gjorde att hon efter flera år i olika roller på byråer som Spoon Agency och Publicis Sapient startade egna byrån Hellbjörn Schedwin. Där var hon vd och strateg, och ägnade sig åt såväl affärer som varumärkesförflyttningar och beteendeförändring för uppdragsgivare i näringslivet och ideell verksamhet. Vid sidan av byråkarriären gör hon P1-programmet Tankar för dagen där hon påminner sig själv och lyssnarna om att kännas vid sina privilegier.

-Nu ser jag fram emot nästa steg. Att bli del av en byrå som delar min värdegrund och min ambition att skapa kreativa lösningar med det högre syftet social och ekologisk hållbarhet.

Brightnest samarbetar med stora och samhällsviktiga kunder i norr, och uppdragen växer även lokalt.

-Maria är ett fantastiskt tillskott för hela Brightnest, inte minst för oss här i Göteborg. Vi letar alltid efter skarpa hjärnor och viktiga perspektiv, och Maria kommer att bidra enormt i vårt arbete med att hjälpa organisationer driva på sin jämställdhets- och hållbarhetsutveckling, säger Petra Bagge, kontorschef på Brightnest i Göteborg. 

Om Brightnest Group:
Brightnest fokus ligger på affärsutveckling och strategisk kommunikation. Brightnest har idag kontor i Luleå, Stockholm och Göteborg. Bland uppdragsgivarna finns Luleå Hamn, Luleå Energi, Skogsindustrierna, Taxi Göteborg, Björkåfrihet, Visiba Care, LKAB, Norrtåg och Invest in Norrbotten.