Nyhetsarkiv

Lär känna vår manusförfattare och filmregissör Bosse

Bild på Bosse

Vi är så glada över att ha dig här – hur känns det?
Mycket bra! Jag har tidigare jobbat i enskild firma, där jag hoppat runt mycket i olika projekt, men jag har saknat att ha kollegor. Det känns superkul att vara här och jag se fram emot vad jag och mitt nya team kommer att åstadkomma tillsammans framöver.

Hur hamnade du på Brightnest?
Jag blev kontaktad av Christine Norberg, som jobbar som filmproducent och hoppade senare in och hjälpte till med ett projekt. Jag kände direkt att det var ett fint och duktigt gäng jag gärna skulle vilja jobba mer med, så när frågan om anställning dök upp, så kändes det givet att tacka ja.

Vad blir din roll på Brightnest?
Jag kommer jobba mycket med manus och regi. En viktig del i mitt jobb blir att se till så att storyn är tydlig när vi kommer ut på inspelning. I vår bransch är det snabba ryck och mycket som ska göras på kort tid, så det är viktigt att visionen från medarbetare och kund inte blir grumlig under processen.  

Vad inspirerar dig i ditt arbete?
Att jobba med duktiga kollegor i en kreativ miljö smittar ju lätt av sig.
Just nu är allt extra kul eftersom jag är en del i ett nytt sammanhang, jag känner också redan att jag fyller en funktion och tillför något till teamet, vilket alltid är fint att känna. Sen är det en stor variation i jobbet som passar mig väldigt bra. Att ena dagen befinna sig ute på inspelning någonstans och andra dagen sitta och klippa på en dokumentär.

Vad tar du med dig för erfarenheter från tidigare roller?
Jag har mycket erfarenheter att tillämpa, både från min utbildning och tid på fältet. Allt ifrån stressiga inspelningar till research och manusarbete hoppas jag kommer att komma väl till hands.

Har du någon yrkeslärdom att dela med dig av?
Ja, att allt egentligen är möjligt med rätt inställning. Har man is i magen och jobbar mot visionen, så kan man runda de flesta motgångar. Att inte sprida en negativ stämning när något gått på tok, eller när man är stressad. Saker och ting löser sig oftast med lite hederligt samarbete.

Hur ser den perfekta lediga dagen ut?
Tiden spenderas med familjen som består av flickvän och två barn. Vi bor nära skog och hav, så vi är ute mycket. Men när barnen ligger till sängs piper jag gärna i väg och åker skateboard, om tid och ork finns!