Nyhetsarkiv

Meramedias superstjärnor blir smartare tillsammans med andra

twigeo_logovagg.jpg (1)
twigeo_joel_stats.jpg (1)
twigeo_joel_joakim.jpg

Det är lätt att bli ödmjuk inför att kommunikationsbranschen är i konstant förändring. Medier, vanor och plattformar utmanar alla som jobbar med kommunikation att ifrågasätta och tänka nytt. Vårt initiativ för att hålla oss på tårna har vi valt att kalla supersmart. Grundtanken är att vi inte ska fastna på kontoret eller i gamla hjulspår – vi vill att de talanger som vi lyckas attrahera ska fortsätta att utvecklas efter att de landat hos oss. Supersmart utgår från individens egna mål och ambitioner. En av möjligheterna som Meramedias digitala strateg Joel blev först ut med att testa är miljöombytet – under några dagar i februari hade han sin arbetsplats på Twigeo i Stockholm. De är specialiserade inom resultatbaserad marknadsföring, samma område som Joel till vardags arbetar med på Meramedia.

– I min yrkesroll fick jag bekräftat att vi tänker rätt, även om Twigeo arbetar i mycket större skala, men också att det finns mer vi kan göra för att utveckla vårt erbjudande ännu mer och visa upp konkreta resultat. På ett personligt plan tyckte jag att det var både inspirerande och utvecklande. Deras huvudfokus är siffror och resultat, och det är precis det som intresserar och driver mig, säger Joel om miljöombytet.

Hela idén är att medarbetarna ska få möjlighet att samla nya intryck och kunskap så att Meramedias uppdragsgivare får ännu smartare lösningar på sina kommunikationsutmaningar. Under våren kommer fler kollegor få miljöombyte hos andra byråer.

– Vi jobbar också med mer klassiska utvecklingsvägar som utbildningar och kurser, men alla initiativ med nya sätt att få andra perspektiv och utvecklas både som människa och i sin yrkesroll kommer vi vara öppna för att testa. Vill vi fortsätta växa får vi inte vara rädda för att jobba tillsammans med andra – det ser vi både som utvecklande och inspirerande, tänker Johanna Grimståhl, vd, om initiativet.

Hör gärna av dig om du också vill låna en superpraktikant.