Nyhetsarkiv

Region Norrbotten väljer Meramedia

redigerad-bild.jpg

Som länets största arbetsgivare och regionens viktigaste aktör inom utveckling finns höga krav på Region Norrbotten att erbjuda digital service med hög kvalitet och tillgänglighet för medborgarna. Välfungerande IT-infrastruktur och användarvänliga webbplatser är en förutsättning för att nå ut och skapa förtroende. Under våren gick Region Norrbotten ut med en upphandling av webbdesign och systemutveckling av tematiska webbplatser, och uppdraget tilldelades Meramedia i hård konkurrens med flera IT-bolag.

– Det är positivt att det finns så hög kompetens inom det här området i Norrbotten. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Meramedia. För oss är det tryggt att arbeta tillsammans med en partner som har stor strategisk kunskap inom området, såväl som spets inom design. De har också lång erfarenhet av att producera webbplatser med höga krav på tillgänglighet, vilket är viktigt för oss med tanke på den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service som trädde i kraft 1 januari 2019, säger Ulrika Leijon Åhlander, webb- och intranätansvarig på Region Norrbotten.

Uppdraget sträcker sig upp till 4 år. Meramedia har under sin tidigare period som leverantör, 2014– 2017 bland annat levererat designen till Region Norrbottens intranät, samt webbplatser som Norrbottensmusiken, Gyn i Norr och Nordic Health Across Borders.

– Vi är oerhört glada över att få förnyat förtroende av Regionen. De flesta organisationer, stora som små, står inför någon typ av digitaliseringsutmaning och vi har under flera år utvecklat ett bra team för att kunna hjälpa till med de behoven. Med kompetensen hos våra strateger, designers och utvecklare kan kunderna få hjälp att möta utmaningar på ett effektivt sätt från analys till färdiga system, säger Anders Elfmark, Affärsområdeschef och IT-projektledare på Meramedia.

Meramedia firade 20 år 2018 och arbetar med kommunikation och affärsutveckling på såväl digitala plattformar som fysiska mötesplatser. Med totalt 26 konsulter finns kompetens inom allt ifrån design och illustration till strategi och systemutveckling.

På bild: Ulrika Leijon Åhlander, webb- och intranätansvarig på Region Norrbotten och Anders Elfmark, Affärsområdeschef och IT-projektledare på Meramedia.