Nyhetsarkiv

Stenkoll på siffror – säg hej till vår nya kollega!

Emilia©fotografviveka5D3A6973WEB_liggande_2.png

Hösten har rullat i gång med fart och vi är glada över att rekrytera ännu en starkt lysande stjärna. Emilia Fredriksson, vår alldeles egen ekonomiansvarige, med ett stort intresse för både siffror och människor. Win-win, säger vi!

Vad fick dig att bli nyfiken på Brightnest?

Jag har följt Brightnest resa under flera år och alltid tyckt om drivet, engagemanget och människorna som representerar koncernen. Dessutom har jag befunnit mig på andra sidan som beställare och fick då bekräftat att engagemanget för en blomstrande region och ambitionen att bidra och tänka nytt, det delar vi.

Vad har du haft för dig innan?

Jag är utbildad civilekonom men har också läst kurser inom HR och personal. Genom åren har jag samlat på mig värdefulla erfarenheter, inom olika branscher, allt från bygg och entreprenad till gruv- och konsultföretag, där har jag arbetat inom olika ledande ekonomiroller. Både som administrativ- och ekonomichef.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

Jag ser fram emot att vara en del av det här fantastiska teamet, här kommer jag att ha ett helhetsansvar för koncernens ekonomifunktion och mitt uppdrag är att driva och utveckla de ekonomiska processerna för att bättre kunna styra och utveckla verksamheten mot satta mål. Som bäst trivs jag när jag får arbeta med både siffror och människor, en kombination av mjuka och hårda frågor. Det känns oerhört spännande att få vara med och bidra till koncernens fortsatta resa framåt!

Favoritplatser i och runt Luleå?
Stugan

Vi har ritat, projekterat och byggt vårt fritidshus vid havet i Siknäs, precis på kommungränsen mellan Luleå och Kalix. Där trivs jag såklart, gärna med familj, vänner och nära. Fyller på energidepåerna och bara är.

Ormberget, Luleå

Jag älskar att vara utomhus och i rörelse. Friluftsområdet Ormberget ligger runt husknuten och att kunna njuta av fina skidspår en solig vårdag eller en runda på elljusspåret när mörkret lagt sig en krispig höstkväll är livskvalitet!

Skärgården, Luleå

Vi har en fantastiskt fin och stadsnära skärgård med många lättillgängliga öar. Här njuter jag av skärgårdslivet både sommar som vinter. Isbanan runt på en spark är en given vinterfavorit!