Nyhetsarkiv

Renodlat strategikonsultbolag startas i Luleå - först i Norrbotten

2. Bild Lisa Niklas Thomas Johanna Therese.jpg

Etablerade managementkonsulterna Lisa Ek och Niklas Grönberg startar strategibolaget Nordic Strategy Partners och blir samtidigt en del av koncernen Brightnest Group. Bolaget kommer att fokusera på analyser, utredningar och strategier för att skapa tillväxt och omställning i norra Sveriges industri. “Självklart finns det behov av ett dedikerat strategibolag med fotfäste i norr.”, säger Lisa Ek.Niklas och Lisa har i sina tidigare roller på Boston Consulting Group och Differ Strategy Consulting arbetat med globala kunder och projekt. De senaste åren har de etablerat sig i Norrbotten på universitetsägda affärsutvecklingsbolaget LTU Business, där de arbetat med komplexa utmaningar inom gruv-, metall- och rymdindustrin, besöksnäringen och forskning.-Norra Sverige är Europas mest spännande tillväxtregion och behovet av analyser och konkurrenskraftiga strategier hos organisationer är större än någonsin. För att tillgodose behoven räknar vi med att växa till ett tjugotal medarbetare inom några år, säger Niklas Grönberg.


Brightnest Group vill med Nordic Strategy Partners komplettera sitt befintliga erbjudande, som idag omfattar bland annat kommunikation, systemutveckling och digital marknadsföring. -Lisa och Niklas, med sin erfarenhet och kompetens, tillför något nytt till regionen. För vår del ser vi både svaret på tydliga strategiska behov hos våra kunder och stora synergier för resten av koncernen. Vi ser verkligen fram emot att bygga bolaget tillsammans med dem, säger Johanna Grimståhl, vd på Brightnest. Nordic Strategy Partners kommer att arbeta i ett brett nätverk där andra nyckelaktörer som exempelvis LTU Business, AFRY och andra globala strategibolag ingår. Alla med det gemensamma målet att skapa framtidssäkrade lösningar för industrin i norr. - Med allt spännande som händer i norra Sverige är det väldigt positivt med denna regionalt förankrade satsning. Vi ser möjligheter till många intressanta samarbeten och behöver generellt öka samarbetet mellan alla aktörer i regionen för kommande investeringar, säger Andreas Johansson, Head of Business Sector Mining & Metals, Sverige på AFRY.
 
För mer information, vänligen kontakta:
Lisa Ek, Nordic Strategy Partners 073-688 96 52
Niklas Grönberg, Nordic Strategy Partners 070-453 00 22

På bilden: Therése Brun, Thomas Andersson, Lisa Ek, Niklas Grönberg och Johanna Grimståhl. Saknas på bilden gör Victor Åström.