Demo North Summit 2024

Demo North Summit, ett evenemang av Invest in Norrbotten, arrangeras vartannat år med syftet att skapa nya samarbeten, affärer och investeringar i den nordligaste regionen. Eventet drar en internationell publik med utvalda nyckelpersoner, så för uppdragsgivaren är det av högsta vikt att hålla hög kvalitet. Tillsammans med Invest in Norrbotten arbetade vi på Brightnest med hela kedjan från inledande strategi till designinramning och praktiskt genomförande.

Services

  • Event
  • Design
  • Filmproduktion

Samarbete med

Invest In Norrbotten

Dela

Dela artikeln
2024_Demo_north_scen_v2_IIN.jpg
Foto: Viveka Österman

Konceptet "Building Tomorrow"

2024 års fokus var att gemensamt skapa förutsättningar för hållbar samhällsbyggnad kopplat till industrisatsningar i norra Sverige.

Demo North Summits befintliga visuella identitet tillsammans med ett nytt mönster kopplar ihop årets tema med det redan etablerade uttrycket. Arbetet med inramning på plats under genomförandet hade flera syften: att guida deltagare, att förhöja varumärkesupplevelsen och att skapa en dynamisk rumslighet på stora scenutrymmen. Hållbarhet var ett tydligt fokus, vilket bland annat resulterade i val av lokalt odlade blomsterarrangemang, dekor av återvinningsbara material baserat på restprodukter från skog. Vi fokuserade också på att nyttja dekordelarna till flera användningsområden, så de flyttade med, mellan evenemangets olika platser. Det var tydligt att dekoren uppskattades eftersom den spontant användes som fotovägg och spreds via sociala medier.

Med 300 deltagare under tre konferensdagar, en omfattande talarlista, tre orter – Luleå, Boden och Gällivare, och kringarrangemang som förmingel och site visits i industrin krävs noggrann planering. Under intensiva dagar skapade vi en minnesvärd och uppskattad eventupplevelse tack vare god planering, genomtänkt logistik. Våra kontor i regionen har varit en av framgångsfaktorerna, tillsammans med transparent dialog och ett tajt team med våra uppdragsgivare på Invest in Norrbotten.

©fotografviveka5D3A7577WEB_granqvist.jpg
Foto: Viveka Österman
2024_Demo_north_golvdekaler.jpg
2024_Demo_north_golvdekal.jpg
DNS_Skärmvägg.jpg
Foto: Viveka Österman
DNS_buffe_2.jpg
Foto: Viveka Österman
DNS_buffe_1.jpg
Foto: Viveka Österman
DNS_middag.jpg
Foto: Viveka Österman
DNS_föreläsning.jpg
Foto: Viveka Österman
DNS_föreläsning_2.jpg
Foto: Viveka Österman
DNS_tält_3.jpg
Foto: Viveka Österman
DNS_tält_1.jpg
Foto: Viveka Österman

Ord från deltagarna: 

"Difficult to improve - you have done a great job!"

"Kudos to the entire team for organizing such a high level event!"

"Excellent in content and delivery."

©fotografvivekagruppbild_5D3A9673WEB.jpg
Foto: Viveka Österman