Nyhetsarkiv

Brightnest kammar hem upphandlingen för Gällivare kommun

GVE&BRTNST_webb_artikelbild.jpg (1)

Gällivare växer och utvecklas mitt under den pågående industriella omställningen i Norrbotten. Nu står det klart att det blir Brightnest som tillsammans med kommunen ska stärka stadens identitet och bidra till en hållbar och nyskapande plats att leva och verka på. 

Luleåbaserade Brightnest öppnade sitt kontor i Gällivare under 2022 med en stark ambition om att stärka regionen och skapa rätt förutsättningar för en mer hållbar och inkluderande tillväxt. Något som nu än mer kan bli verklighet, när de vunnit upphandlingen om kommunikationstjänster för Gällivare kommun och Dundret, med start under hösten 2024.

– Det känns otroligt kul och betydelsefullt att få arbeta med kommunen där vi själva bor och verkar. Gällivare har mycket potential och stora möjligheter. Att då få jobba med Gällivarefrågor tillsammans med kommunen ser vi verkligen fram emot, säger Catja Hägerfjäll, ansvarig för Brightnest i Gällivare.

– Samarbetet med Brightnest är ett viktigt steg för att mer kraftfullt nå ut med vår externa kommunikation. Vårt gemensamma mål är att sprida Gällivares platsvarumärke och säkra kompetensförsörjningen med allt som händer här. Vi är väldigt glada och ser fram emot ett fortsatt samarbete, säger Ann-Sofie Malmefjäll, kommunikationsansvarig Gällivare kommun.

– Gällivare kommun har ett stort ansvar att bära för att synliggöra Gällivare mot omvärlden och grunden för det arbetet har påbörjats för flera år sedan. Styrkan i ett effektivt, långvarigt samarbete ger oss möjlighet att accelerera tempot och skapar förutsättningar för proaktiva och riktade kommunikationsinsatser, vilket stärker Gällivare i konkurrensen om kompetens, avslutar varumärkesstrateg och senior designer Anna Turdell.

För mer information, vänligen kontakta:

Catja Hägerfjäll
Kontorschef Gällivare & projektledare
0732-32 37 85
catja.hagerfjall@brightnest.se

Ann-Sofie Malmefjäll
Avdelningschef, Tillväxt och attraktivitet
0970-81 81 11
ann-sofie.malmefjall@gallivare.se