Nyhetsarkiv

Brightnest nominerade till Publishingpriset 2024

När finalisterna för Svenska Publishingpriset 2024 offentliggjordes nyligen, stod det klart att Brightnest och Kiruna kommun är nominerade till priset bästa film inom kategorin "filmer som marknadsför besöksmål och evenemang”.

Tävlingsbidraget är filmen Way Beyond, som skapades som en del av Kiruna kommuns kommunikationskoncept inför Sveriges första EU-toppmöte som ordförandeland. Filmen har sedan dess fortsatt att användas för att marknadsföra Kiruna som plats och dess unika karaktär.

– Kiruna är allt annat än mellanmjölk. Det är en plats av extremer. Så, vi ville lyfta fram dem på ett sätt som både inspirerar och gör dem begripliga för en internationell publik. Genom att kombinera starka visuella element med ett kraftfullt narrativ skapade vi en film som på ett direkt sätt resonerar lika mycket med lokalbefolkningen som med besökare från andra delar av världen, säger Fredrik Fredriksson, creative director på Brightnest.

Teamet bakom filmen: Fredrik Fredriksson (creative director), Jacob Nilsson, (partner och director of photography) Christine Norberg (producent). 

Tack till Kiruna kommun för fint samarbete! 

Läs mer om uppdraget här. 

 

 

Om Publishingpriset

Publishingpriset är Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling och premierar lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Nominerade bidrag bedöms av en jury bestående av verksamma kommunikatörer, såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister, redaktörer och UX-designers.

2024 års vinnare i respektive kategori tillkännages på Publishinggalan, som hålls den 5 november på Berns i Stockholm.