Nyhetsarkiv

Hemvändande filmproducent – välkommen Christine!

Under hösten 2020 lanserade vi vår nya satsning på film och foto. Sedan dess har det gått snabbt framåt, och med på tåget är nu hemvändaren Christine Norberg som spenderat de senaste 10 åren i huvudstaden som filmproducent. Göteborg ringde upp Luleå och Brightnests nya kollega för att få veta mer.

Porträtt Christine Norberg

Hej Christine! Vart kommer du senast från?
Senast var jag på House Agency, ett produktionsbolag i Stockholm och dotterbolag till Nord DDB. Där var jag under tre år med och producerade deras reklamfilmer.

Varför sökte du dig till Brightnest?
De senaste åren har jag och min familj funderat på att flyttat hem till norr och fick höra talas om den nya filmsatsningen. Då kände jag att det skulle vara jättespännande att vara med på den resan.  

Så hur känns det att lämna huvudstaden för att vända hem?
Skräckblandad förtjusning!  Men framförallt ska det bli väldigt kul! Jag har blivit så välkomnad av alla kollegor här så det känns toppen. Jag kom ju till ett mörkgrått Luleå, men nu hoppas jag att snön kommer snart!

Vad är det du kommer göra på Brightnest? Vad ser du mest fram emot?
Framförallt kommer jag att jobba tillsammans med Jacob och starta upp den nya verksamheten med att producera mer film för Brightnest. Det ska bli jättekul att bli en del av gänget här, ni känns verkligen jätteproffsiga och har ett härligt go i teamet, så det känns som ingenting är omöjligt. Jag hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter på ett bra sätt.

Tar du med dig någon lärdom eller specifik erfarenhet som du tror kommer bli användbar i din nya roll?
Jag hunnit med väldigt spridda grejer under mina 14 år i branschen, så det har gett mig en bred grund att stå på. Det har blivit allt ifrån långfilm till Mästarnas Mästare, Sommar med Ernst, och sen har det ju varit en del livegalor som t.ex. Fotbollsgalan, Melodifestivalen och kungliga bröllop. Under mina senaste fyra år har det varit fullt fokus på reklamfilm. Jag tar med mig många lärdomar och idéer om vad som funkar och inte funkar för att leverera bästa kvalitet till våra kunder.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag gillar att vara ute, åka skidor och vågsurfa. Sen är jag väldigt bra på att fika =)

Är du nyfiken på Brightnests filmsatsning och vill veta mer? Eller är du vår nya kollega? Kika in på brightnest.se/career/ för att läsa mer och skicka in din ansökan idag!