Nyhetsarkiv

Möt Matilda

matilda-wide.jpg

Säg hej till vår nya copywriter Matilda Hedberg Dowdle. Med en bakgrund som journalist sökte hon sig vidare till mer kreativt skrivande utan regler och hamnade på Meramedias Göteborgskontor, vilket vi är väldigt glada över. Varmt välkommen Matilda!

Kan vi kalla dig för vårt nyrekryterade reklambarn?

— Ja, det är väl inte helt fel. Jag är ju i princip uppväxt på byrån Stendahls i Göteborg där min pappa arbetade i drygt 20 år. Det är en av de största och äldsta byråerna i Sverige och även min senaste arbetsplats.

Varför sökte du tjänst hos Meramedia?

— Jag behövde förändring och ville vara på en mindre arbetsplats där inte ett hundratal personer arbetar. Jag fick tips om att ni sökte copywriter och blev intresserad så jag sökte helt enkelt.

Utbildning?

— Digital copywriting och copywriting på Berghs School of Communication. I grunden är jag journalist och jag pluggade faktiskt på folkhögskola i Kalix då. Så lite koppling har jag till Norrbotten i alla fall.

Härligt! Hur bidrar du till vårt team?

— Jag är tvåspråkig, vilket brukar vara en tillgång. Förutom copy på svenska och engelska, för webb och övrigt så har jag antagligen nytta av min bakgrund som journalist i längre texter och redaktörsarbete. Jag tänker också bidra med roller derby-pepp och musiktips.

Berätta om ett uppdrag du är nöjd med!

— Jag var med och gjorde en app för Göteborgs symfoniker. Utmaningen var att få barn att lyssna på klassisk musik för att få bättre studiero. Lösningen blev ett spel med olika utmaningar. Vi spelade bland annat in de värsta ljuden från varje instrument.

Du som gillar att skriva kanske läser en del också?

— Harry Potter är jag uppväxt med och fantasy hör till favoriterna. Jag gissar att halva bokhyllan är fylld av biografier, gärna med koppling till musik.

Vad gör du när du inte jobbar, läser eller lyssnar på musik då?

— Roller derby! Annars ser jag gärna på film. Favoritfilmen är Princess Bride och av någon anledning heter den Bleka dödens minut på svenska. Eller så kanske jag målar mina läppar utan att kolla i en spegel, en användbar skill jag tränat upp.