Hemlängtan

Luleåregionens event Hemlängtan gjorde premiär hösten 2016 på Fotografiska museet i Stockhom. Brightnest levererade eventet som gästades av 500 besökare, 30 utställande företag och 15 programpunkter. Efter endast två månader kunde vi räkna in 9 rekryteringar och därmed 9 nya hushåll till Luleåregionen. 

Foto: Viveka Österman

Services

  • Strategi
  • Design
  • Event
  • Online Marketing

Datum

2014 —

Dela

Dela artikeln
hemlängtan_intro.jpg

För att nå ut med Luleåregionens budskap har vi arrangerat event med regelbundna mellanrum i Stockholm sedan 2014, med syfte att locka och rekrytera så väl kompetens som investeringar till Luleåregionen. Eventen har alltid tagit olika uttryck, men med den gemensamma nämnaren att innehållet har berört senaste nytt och inspiration från Luleåregionen, jobbmöjligheter samt ett värdefullt nätverk.

På plats finns alltid kommunrepresentanter från samtliga kommuner i Luleåregionen (Boden, Kalix, Luleå, Piteå och Älvsbyn) samt företag från regionen som vill utvecklas och växa med nya rekryteringar. För att lyfta fram företagen tillhandahåller vi alltid ett utställningsområde där de får möjlighet att nätverka med besökarna.

hemlangtan_1.jpg
hemlangtan_2.jpg

24 september 2016 tog eventet en ny form då Hemlängtan genomfördes för första gången. Och vilken succé det blev. Över 500 besökare gästade Fotografiska under dagen och ett fullsmockat program underhöll gästerna från kl 13 till 21. Programmet innehöll lokala inslag med allt från Teknikens hus, Polarbröd, Max Hamburgerrestauranger till Norrbottens teatern och delikatesser från Hemmagastronomi.

I februari 2017 gick nästa event av stapeln, denna gång på Haymarket. 65% av de som besökte Hemlängtan var nya besökare, 35% planerar att flytta inom de närmsta åren och 25% när de har fått jobb eller bostad. Även denna gång hade vi 30 utställare med oss och 83% av företagen nådde mellan 1-10 potentiella nyrekryteringar och flertalet nya affärskontakter. Vi gillar att mäta resultatet av de event vi genomför och vi gillar framför allt när det innebär att vi blir fler människor i vår region.

hemlangtan_5.jpg
hemlangtan_4.jpg
hemlangtan_3.jpg
hemlangtan_6.jpg