Länsstyrelsen Norrbotten

Det finns många fördelar med att äta lokalt producerad mat: till exempel ur ett närings- och hållbarhetsperspektiv. Och norrbottnisk mat är verkligen ett gott alternativ – de kalla vintrarna ger en renare produktion och de långa sommardagarna gör maten som odlas mer smakrik. Som en del i arbetet med Agenda 2030 vill Länsstyrelsen Norrbotten, genom livsmedelsstrategin ”Nära mat”, lyfta fördelarna med närproducerat och få fler i Norrbotten att göra lokala matval.

Genom den digitala informationskampanjen ”Mer norrbottnisk mat på tallriken” lyfte vi Norrbottens matstatus och spred kunskap och inspiration kring fördelarna med att äta lokalproducerat.

Services

  • Strategi
  • Branding
  • Webb

Dela

Dela artikeln
mnmpt-brand-1.png
mnmpt-brand-2.png
mnmpt-web-1.jpg
mnmpt-web-2.jpg
mnmpt-mobile.jpg

Satsningen bestod av webbplatsen mernorrbottniskmatpatallriken.nu och filmer som presenterar några av de producenter som bidrar till en levande landsbygd och att Norrbotten kan bli mer självförsörjande på mat. Parallellt med webben skapades även inlägg på sociala medier.

Resultat

"Mer norrbottnisk mat på tallriken är ett konkret och viktigt bidrag från Norrbotten till de globala målen i Agenda 2030"
– Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat på Länsstyrelsen Norrbotten.