Träprisgalan 2020

Träpriset, Sveriges eftertraktade och hållbara arkitekturpris, ges vart fjärde år till det byggnadsverk som kan leva upp till att vara en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä, och som speglar tiden vi lever i. Priset har delats ut sedan 1967, och 2 december gick årets gala av stapeln. Denna gång med hänsyn till nya samhällsrestriktioner, men med över 1000 tittare.

Lösning

Vi påbörjade projektet med utgångspunkt i en traditionell gala, live på Berns i Stockholm planerat till 19 mars 2020. Drygt 750 personer hade hunnit anmäla sig när Coronapandemin lamslog världen. Vi ställde in livegalan, samlade oss över våren och var sedan redo för nystart med digitalt upplägg efter sommaren. Vi på Brightnest har haft äran att vara involverade i allt från program och projektledning till övergripande design, grafik och en helt ny statyett – Trähästen.

Resultat

Efter över ett års planering och en pandemi som inneburit ändrade förutsättningar på löpande band, var det extra härligt att få genomföra Träprisgalan 2020.

Årets gala hade 1 000 tittare både i Sverige och internationellt. Konferencier Li Pamp, programledare på TV4 och antikexpert, ledde tittarna genom den två timmar långa sändningen där de fick ta del av de tolv nominerade projekten och digitalt träffa upphovspersonerna. Trendstefan var på plats för att dela med sig av spaningar om en framtid efter pandemin. Vi lyfte blicken för ett europeiskt perspektiv på träbyggande, och kvällen avslutades med en personlig hälsning från H.K.H. Kronprinsessan Victoria. Slutligen avslöjades vinnarna av Träpriset 2020 – Ateljé i Södersvik

Stort tack till Svenskt Trä för ett fint, men minst sagt annorlunda eventplaneringsår. Och till Septemberfilm för en riktigt proffsig sändning!

Services

  • Event
  • Projektledning
  • Tryck
  • Design
  • Grafik

Dela

Dela artikeln
Alexander håller i trähästen
Trähästen med en blombukett
Li och Mathias på scen