Nylansering Bistron

Bistro Norrland slog upp dörrarna 2011 och blev snabbt en stjärna på Luleås mathimmel, som då hade fler snabbmatshak än dagar i månaden. Efter en renovering som omfattat lokaler, och grafisk profil öppnade ”nya” Bistron i början av 2020.

Utmaning

I samarbete med Bistron ta ett helhetsgrepp om, och re-branda, restaurangens koncept. Ta fram något som tänjer på gränserna, men samtidigt inte är långt borta från vad man byggt upp tillsammans med gästerna som fortsätter återvända år efter år.

Lösning 

Ett kärleksfullt koncept med utrymme att ta ut svängarna. Ett konceptuellt uttryck i text och form som tillåter mer lekfullhet, och en miljö som förflyttar gästen och tydligt visar att det är en nystart. I samband med större restaurangyta har också fokus lagts på att skapa olika karaktärer i olika zoner för att såväl nya gäster som stammisar ska ha möjlighet att upptäcka nya vinklar och miljöer. På webbplatsen presenteras ett framtaget manifest som sammanfattar Bistrons fokus på det lite oväntade, rena och råa, med mat som gör skillnad.

Resultat

Att re-branda bistron har låtit oss ta ut det nya konceptet i allt från konsten på väggarna till webbplatsens design och arbeta från det fysiska rummet till det digitala. Att få vara med Bistron i sin nya förändring har varit både spännande och utmanande.

När man efter renoveringen slog upp dörrarna var det till en fullbokad restaurang i en unik miljö som står i samklang med serveringen och stämningen som råder på Bistron – utmanande och smakfullt, helt enkelt punkig fine dining. 

”I vår bransch behöver man förnya sig och uppdatera. Jag hoppas att våra gäster ska bli överraskade när de kommer hit. Vi är väldigt nöjda med vad vi har åstadkommit, och det ska bli kul att fylla restaurangen med människor igen” – Fredrik Sidevärn, delägare Bistron.

Services

  • Branding
  • Konceptdesign
  • Interiör
  • Copy
  • Webbplats
  • Digital marknadsföring

Datum

2020

Dela

Dela artikeln
Foto: Jacob Nilsson, Silverview film
bistron-hq-2853.jpg
Foto: Daniel Holmgren, Cre8photo
bistron-hq-3110.jpg
bistron-hq-3102.jpg
Foto: Daniel Holmgren, Cre8photo
bistron-hq-3012.jpg
Foto: Daniel Holmgren, Cre8photo
bistron-hq-3042.jpg
Foto: Daniel Holmgren, Cre8photo
bistron-hq-3108.jpg
Foto: Daniel Holmgren, Cre8photo